Forum

Aparat ... (hmmmm)
Koszt zależy od rodzaju aparatu (taki z gumkami 0k.1400zł, samoligaturujący ok.2500zł, podobnie takie bardziej przezroczyste. Niestety, trzeba to załatwić w prywatnej poradni(jeżeli masz powyżej 12 lat) a tam każda wizyta kontrolna kosztuje(zależy od rodzaju aparatu i liczby łuków- za dwa łuki 250-300zł) Aparat wymaga dużej higieny(mycie zębów praktycznie po każdym posiłku), a także pewnych wyrzeczeń- nie powinno się spożywać twardych produktów. Jednak w przypadku wielu wad jest bardzo pożyteczny- nie tylko pod względem estetycznym. Przy niektórych wadach uszkodzeniu ulega szkliwo, zdarza się także ścieranie czubków koron. Pozdrawiam Czas noszenia zależy od wady najczęściej to od roku do 2 lat, czasem trzech.
(więcej...)

2
pogląd ludzi o aparatach (Agniesia)
Teraz aparaty są \\\'modnie\\\' jeszcze parę lat temu było się porównywanym do \\\'Aparatki\\\'lecz to się zmieniło, zapewniam że wszystko będzie Ok. Mnie też czeka zakładanie aparatu, ale myślę raczej o efekcie końcowym. Ale nie liczą się środki ale efekt końcowy :)
(więcej...)

2
aparaty ortodontyczne (Talhia)
wczoraj byłam u ortodonty i rozmawiałam o swoim aparacie, zwykły kosztuje 1500zł, ten przezroczysty kosztuje 2200zł (:
(więcej...)

3
czy aparaty są skuteczne (Kania)
Witam. Moja córka ma 10 lat i jej stałe dwójki są nieco odchylone do tyłu. Zasugerowano aparat. Ja mam jednak pytanie do wszystkich, którzy mają doświadczenia z aparatami. Czy aparaty umożliwiają wyleczenie w pełni danej wady zgryzu. Słyszałam, że czasami długotrwałe noszenie aparatu nic daje.
(więcej...)

1
strach (daga@@)
za pare dni tez bede miec aparan i sie boje nie wiem ajk to bedzie czy aparat bedzie sprawial mi promlemy w mowie czy bedzie bolec??,moja wzda zgryzu jest tak straszna i to wlasnie dla tego jestem w stanie sie poswiecic,
(więcej...)

1

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
Autor:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Jakiego koloru jest zielona piłka?

anatomiaklinicznaglowyiszyi.jpgpsychiatria_1.jpgprzewodnik.jpgchoroba_pluc.jpgforum_medycyny_rodzinnej_2.jpgfarmakoterapia.jpg

• Forum
    • Koszt zależy od rodzaju aparatu (taki z gumkami 0k.1400zł, samoligaturujący ok.2500zł, podobnie takie bardziej przezroczyste. Niestety, trzeba to załatwić w prywatnej poradni(jeżeli masz powyż...(więcej)
    • Teraz aparaty są \\\'modnie\\\' jeszcze parę lat temu było się porównywanym do \\\'Aparatki\\\'lecz to się zmieniło, zapewniam że wszystko będzie Ok. Mnie też czeka zakładanie aparatu, ale...(więcej)
    • wczoraj byłam u ortodonty i rozmawiałam o swoim aparacie, zwykły kosztuje 1500zł, ten przezroczysty kosztuje 2200zł (:...(więcej)
    • Witam. Moja córka ma 10 lat i jej stałe dwójki są nieco odchylone do tyłu. Zasugerowano aparat. Ja mam jednak pytanie do wszystkich, którzy mają doświadczenia z aparatami. Czy aparaty umożliw...(więcej)
    • za pare dni tez bede miec aparan i sie boje nie wiem ajk to bedzie czy aparat bedzie sprawial mi promlemy w mowie czy bedzie bolec??,moja wzda zgryzu jest tak straszna i to wlasnie dla tego jestem w s...(więcej)